Trine + Terje = Sant?

Terje Søviknes la den 11. august ut følgende innlegg på Facebook. Der gjør han det klart at han håper at Venstre gjør et godt valg. Altså: Landets Olje- og Energiminister håper at et av landets fremste «anti-olje» parti skal gjøre et godt valg, slik at de sammen skal legge kursen for landets oljepolitikk. Eller kanskje først og fremst for å få makt?


Man skulle jo tro at han heller håpet at sitt eget parti skulle gjøre et godt valg. Slik at han kan gjennomføre det han sier han ønsker å gjennomføre.

Eller er det ikke slik?

Her kan dere lese litt om Venstres Oljepolitikk:

https://framtida.no/2017/04/03/venstre-vil-avlysa-24-konsesjonsrunde

Her er et bilde av Venstres hus under landsmøtet til Arbeiderpartiet i april 2017:

Jeg bruker en del tid på diskusjoner om politikk på nett. Og noen påstander går igjen. Hver gang man konfronterer FrP folk med deres brutte løfter, er det en ting som går igjen:

«Det er bare fordi vi ikke har flertall»

Og de fleste drar frem Venstre som det største hinderet for å få slutt på alle bompenger, stoppe innvandring, og utrede LoVeSe, og så videre, og så videre og så videre. Men er det rett og slet slik at Frp ikke vil ha flertall til å gjennomføre alle de fagre, men umulige løftene? Hvordan skal f.eks den ambisiøse NTP finansieres om man ikke krever inn bompenger? (kostnadsberegnet til 1000 milliarder, foreløpig uten noen konkrete finansieringsplaner)

Trenger de rett og slett tante Trine som den kjipe syndebukken, for å redde dem fra sine egne luftslott?

Selv foretrekker jeg politikere som søker makt for å gjennomføre politikk, og ikke makt for maktens del.

Hver sin smak.

Godt valg! 🙂


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *