Styringsrett? Hva er det, og finnes det begrensninger?

De fleste ansatte har nok hørt om styringsretten. Enhver leder, ansatt eller selvstendig næringsdrivende, har en rett til å styre virksomheten. Men finnes det begrensninger?


Om vi spør en jurist om dette, ville han antakeligvis si noe slikt som:

Se forøvrig denne linken for mer informasjon, og en fin film om temaet: http://www.juridiskabc.no/arbeidsrett/arbeidsgivers-styringsrett/arbeidsgivers-styringsrett-forklart-pa-3-minutter/

Altså har ledelsen i enhver virksomhet en rett. Til å styre. Men de har altså også plikt til å holde seg innenfor en rekke avtaler, lover og forskrifter. Grafisk kan vi fremstille det på denne måten:

Forskriter kan være så mangt. Innen petroleumsnæringen har vi en rekke lover og forskrifter virksomhetene må forholde seg til. Innen elektrofaget, har vi spesifikke elektriske forskrifter. En transportør på land må forholde seg til veitrafikkloven. En skipsreder må forholde seg til en rekke nasjonale og internasjonale reguleringer.

Å bryte slike lover/avtaler/forskrifter kan få fatale følger for virksomheten, og det er krevende å ha oversikten over alt som gjelder. Det er ett stort ansvar å være leder, og de må ha hjelp.

Og her er vi ved en konklusjonen:

Enhver leder er helt avhengig av hjelp fra de ansatte- og myndighetene, for å sørge for at vedkommende driver innenfor rammene. Da er den aller enkleste måten å bruke trepartsammarbeidet slik det var tenkt. Så enkelt. Så vanskelig.

Lærer man ikke dette når man utdanner seg innen ledelse og administrasjon? Det virker ikke alltid slik…


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *