Snylteren. Norges nye nasjonalhelt?

Se på bildet under. Det viser en luksusbil som er subsidiert av oljepenger. Den slipper også å betale for veien den kjører på.

Fordi eieren har fått fri pass.

For å si det på denne måten: Vedkommende ler hele veien til banken.


Her kan dere se hvor viktig inntektene fra olje og gass er for staten:

http://www.norskpetroleum.no/okonomi/statens-inntekter/

Så tenk over følgende: Enhver subsidiering av klima og miljø, betales i stor grad med oljepenger. Ironisk?

Men det jeg egentlig har lyst til å fokusere på med dette innlegget, er hva som skjer når staten deler ut fripass. I dette tilfellet får føreren bruke veien uten å være med på å betale for den. Men hva skjer med regningen? Jo, den er det jo «de andre» som tar seg av. (Eller «Folk flest») Veien skal både bygges og drives. Regningen blir ikke mindre, av at en gruppe kjører gratis. Snarere tvert imot.

Slik er det med alle offentlige utgifter. Enten det er forsvar av landet eller franske makroner i Stortingskantinen; Skatt og avgifter sørger for penger i kassen.

Og det er et paradoks i dagens skattedebatt. De borgerlige partiene er fryktelig opptatt av at noen skal betale mindre skatt, men de ønsker jo ikke å kutte i de gode formålene. Altså må noen betale mer. Antageligvis «Folk flest» denne gangen også.

Om dere leser denne artikkelen, ser dere hva jeg mener. Man er strålende fornøyd med at skatteinntektene øker, på tross av at mange betaler mindre. Men hvem betaler regningen? Er det ikke nok en gang «Folk flest»?

http://e24.no/makro-og-politikk/skatt/staten-faar-inn-mer-tross-store-skattekutt/24101831

I 2013 lovde Fremskrittspartiet gratis lunsj til alle. Alle landets bilister skulle få fripass. Ingen skulle betale. Men hvem skal da betale regningen? Det blir lite troverdig. Alle forstår at regningen ikke forsvinner. Den bare betales på en annen måte, og gjerne av en annen gruppe. Se forøvrig:

https://www.dagbladet.no/nyheter/vi-skal-greie-a-bygge-vei-og-bane-uten-bompenger/62146763

Hvor er Stortingets aller største gladgutt, Bård Hogsrud i skattedebatten i årets valgkamp? Hva med følgende lovnad: «NULL SKATT TIL ALLE» Bård vet, kanskje bedre enn noen, at uten penger blir det ikke noe. Men etter valget kunne de bare henvist til at de ikke har flertall for å gjøre det umulige- mulig.

En gruppe de borgerlige partiene ønsker å lette skattebyrden for, er dem som eier bedrifter. Den forhatte formueskatten skal bort. Men nok en gang betyr ikke det at fellesregningen skal reduseres. Men det er noen som skal ha fripass, og andre som skal betale mer. Men hvem skal betale mer? Du vet svaret: «Folk flest»

En som har markert seg i kampen mot formueskatten, er Bjørn Dæhlie. Se forøvrig:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/skatt/daehlie-raser-mot-formuesskatten-uforstaaelig-for-meg/a/24073745/

Som han sier i intervjuet:

– Jeg betaler min normale skatt både privat og gjennom mine selskaper med glede, men med ett stort unntak, og det er formuesskatten som en får i fleisen når en lykkes i næringslivet. Sitat slutt.

Han oppgir selv i artikkelen at han betaler omkring 3 millioner i formueskatt.

Om vi ser på ligningen hans, forstår vi hvorfor det er formuesskatten som irriterer, og øvrige skatter som gleder han. Formueskatten er de eneste pengene han som privatperson bidrar med. Han har allerede fripass på det meste. Nå vil han også ha fripass på formueskatten.

Får vi se dette bilskiltet i trafikken i 2018:

LOL SKATT

Noen håper på det.

Godt valg.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *