Ønsker Norge å starte en handelskrig?

Alle har fått med seg at det utspiller seg en handelskrig mellom Kina og USA. Her er det USA som er utfordreren.

Men det kan virke som også Norge innleder en handelskrig. Mot våre naboer og nermeste allierte.

Stikkordet er Logistikk


Alle har vel fått med seg hva Bring driver med? Se forøvrig:

https://www.nettavisen.no/na24/postens-bring-trucking-sjafrer-tjener-5500-kroner-i-maneden/3423545924.html» rel=»noopener» target=»_blank»>» rel=»noopener» target=»_blank»>

I praksis, driver ett av Norges statsselskaper, med sosial dumping. Både her hjemme, men også hos våre naboer. Tenk det!

En annen sak, der vi som nasjon truer arbeidsplassene til våre nermeste venner og allierte, er i fergetrfikken i Norden. Se forøvrig:

https://sysla.no/maritim/tidligere-dansk-minister-kaster-seg-inn-den-betente-color-line-striden/

I praksis er altså kongeriket Norge, den aggresive parten i opptakten til en handelskrig. Mot naboene våre. Kan det være lurt?

Bakgrunnen for dette innlegget, er som ofte før, en prat med Per Ove Økland. Vi er kollegaer og sitter begge i styret i partilaget Oljeindustriens Arbeidersamfunn. Han er en legende i fagforeningssammenheng i Norge, og er en meget klok herremann. Nok en gang peker Per Ove på det opplagte:

Logistikk er nøkkelen. Både for å redusere unødvendige miljøutlipp, skjerme eget næringsliv, sørge for sysselsetting av befolkningen vår og for å tøyle sosisal dumping.

I miljøpolitikken er det ett innarbeidet prinsipp, at den som «griser til» skal betale. Men slik er det jo ikke innen logistikk! For her kan man fange fisk i Barentshavet, sende fisken til Kina for bearbeiding, for deretter å sende den tilbake til konsumentene i Europa. Enten med båt eller med fly. For begge er unntatt miljøavgifter. Årsaken er rett og slett at logistikk er for billig.

Det er to årsaker til dette. For det første trenger de ikke å betale for utslippene sine, og for det andre er lønnsnivået under ett meget sterkt press, som følge av globalisering.

Vi i Oljeindustriens Arbeidersamfunn ønsker å ta vare på både miljøet, ett rettferdig arbeidsliv og levende næringsliv.

Vil du? Da oppfordrer jeg deg til å dele dette innlegget.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *