Melken kommer fra Kua. Resten kommer fra olje og gass.

Det er nok mange som hopper i stolen når de leser denne overskriften. Og rett skal være rett: Den er heller ikke helt korrekt.

Men det er ikke så langt ifra heller. «Alt» vi omgir oss med kommer fra petroleumsprodukter. Inkludert størsteparten av pengene våre.


Om du følger denne linken: http://www.melk.no/melk-og-meierifakta/norsk-melk/hva-skjer-med-melken-fra-ku-til-kartong2/ kan du lese litt om melkens reise fra ku til kartong. Uten produkter laget av olje og gass, hadde vi rett og slett ikke klart å få melken fra ku og til forbruker. Og hva er kjøleskapet vårt laget av?

For det er utrolig hva som lages av petroleumsprodukter. «Alt» er ikke helt korrekt. Men nesten.

Men det finnes vel erstatninger?

Nei. Ikke pr i dag. Vi har enda en lang vei å gå før vi har fullgode erstatninger til f.eks plast, i tilstrekkelige volumer. Mange benytter seg av frasen «Steinalderen tok ikke slutt, fordi de gikk tom for stein» Det er jo helt korrekt. Den endte fordi menneskene fant opp noe nytt å lage redskapene sine av. Men de måtte bruke stein, helt til de nye redskapene var på plass. Ellers hadde de ikke kommet seg videre. Slik er det med oss også. Vi er avhengige av petroleumsprodukter helt til «det nye» er klart. Ikke minst pengene vi tjener på produksjonen.

Under finner du et utvalg av produkter som kommer fra petroleum.

Se forøvrig:

http://ranken-energy.com/UsefulInfo.html


En kommentar til «Melken kommer fra Kua. Resten kommer fra olje og gass.»

  1. Takk igjen for en enkel og grei framstilling av et produkt som enkelte personer vil stoppe.Kansje en ide og sende disse individer et kopi slik at de kan «lese» seg opp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *