Heia Nårje!


Dette innlegget har også vært publisert på offshore.no, safe.no og på dagbladet.no Se linker:

http://offshore.no/sak/274088_heia-narje

http://www.dagbladet.no/kultur/heia-narje/60354190

http://www.safemagasinet.no/201602

Vi er et lite land, langt mot nord, med et folketall som en medium stor Europeisk by. Men vi er stolte av landet vårt! Vi har for eksempel et eget flyselskap som heter Norwegian. Eller Norsk. På Engelsk. Helter fra gamle dager pryder haleroret på flyene. Først var det Norske helter, men så fikk de så mange fly at de gikk tom for helter. Da måtte de spe på med helter fra utlandet. Slik er det med dem som sitterbak roret på flyet også.

Norwegian_Air_Shuttle_Boeing_737-800_LN-DYJ_BGO_Georg_Brandes_Livery

Det er så dyrt å ha Norske folk på Norske kontrakter, til å operere flyene til Norwegian. De ønsker å bruke billigere utenlandske mannskaper. Kanskje de burde endre navn på selskapet også? Hva med Nårje? Men hvorfor vil de ikke sørge for sysselsetting av Nordmenn? Vel. Det Norske folk vil ikke betale for mye, når de skal reise ut av landet sitt (som de er så stolt av) for å bruke opp alle sparepengene sine. Det blir litt som når de skal pusse opp badet hjemme. Hvem vil vel bruke en dyr Norsk håndverker med ordnede arbeidsvilkår, når vi kan leie inn en billig svart en?

Men hvor får Norwegian alle disse utenlandske pilotene fra? Jo, det er litt fascinerende. De er det bror til landets kommende dronning, som sørger for. Espen Høiby, som selv er pilot, synes ikke det er så viktig at Norge i fremtiden har Norske piloter. Eller rettere sagt, det er greit at de er Norske, bare de er billige. Men hvordan blir det når landets piloter, må ta seg en ekstrajobb for å ha råd til å bo i landet de er så stolte av? Blir alle de prisbevisste passasjerene tryggere når de er ute å flyr?

http://osmaviation.com/

Vi har mer ennflyselskaper i landet vårt. Vi har flere Norske oljeselskap også! Det er stort sett det landet lever av, og alle nordmenn er stolte av oljeeventyret. Et heter til og med «Det Norske Oljeselskap.» De har hovedkontor i Norge, men har ikke råd til å bruke Norske arbeidere til å bygge plattformer for seg. Norske kvinner og menn, som vi er så stolte av, er så dyre! Det er mye billigere å bruke Koreanere. Det må da alle forstå. I alle fall alle de som har pusset opp hjemme.

Men hvordan er det med dem som arbeider på plattformene til Det Norske Oljeselskap? Har også de byttet ut sine Norske helter? Vel de er på god vei. Så langt har 36 000 mennesker mistet jobben sin på Norsk sokkel. Det er lenge siden de som vedlikeholder plattformene hadde råd til å bo i Norge. Landet de er så stolte av. I så fall må de ha en bi jobb på land. Hvor lenge er det til dronningbroren starter med utleie av billige plattformsjefer? Når Norwegian flyet kan flys av Igor fra Ukraina, kan vel Plattformen styres av Bruce fra Skottland? Bare de er billig nok, mener jeg.

Men hva skal alle vi stolte nordmenn leve av i fremtiden? Om ingen har råd til å benytte seg av Norsk arbeidskraft, som betaler skatt til den Norske stat og har arbeidere som bruker lønnen sin i Norge; hvor skal den Norske stat tjene pengene sine? Må statsministeren tilslutt låne penger av dronningbroren og svogeren hans, for å få budsjettet til å gå opp?

Jeg sier som Otto Jespersen; Heia Nårje!

Nose_and_forward_section_of_UPS_1354

Dette innlegget har også vært publisert på offshore.no, safe.no og på dagbladet.no Se linker:

http://offshore.no/sak/274088_heia-narje

http://www.dagbladet.no/kultur/heia-narje/60354190

http://www.safemagasinet.no/201602/


4 kommentarer til «Heia Nårje!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *